WTG / TECHNISCHE GROOTHANDEL / METAALUNIE

 

Hollimex is lid van de onderstaande werkgeversorganisaties:

  • WTG - dé werkgeversorganisatie die de sociale belangen van technische groothandels in Nederland behartigt. WTG sluit namens haar ruim 600 leden ( met ca. 30.000 werknemers ) de cao af.
  • Technische Groothandel - de Technische Groothandel in Nederland bestaat uit meer dan 2.250 technische groothandelsondernemingen waarbij circa 40.000 werknemers werkzaam zijn.
  • Koninklijke Metaalunie - de Metaalunie is met 15.000 leden de grootste werkgeversorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 30 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 170.000 mensen. Zij richt zich op metaalbedrijven in uiteenlopende sectoren zoals Handel en Service.

 

Handel & Service

 

Deze bedrijven houden zich bezig met de im- en export en de in- en verkoop van producten. De handelsactiviteiten hebben betrekking op een enorm scala aan onderdelen, zowel halffabricaten als complete producten. Daarnaast voeren zij op hun producten gerichte servicewerkzaamheden uit. De handel en service is een belangrijke schakel in de voortbrengingsketen. Zonder handel en service kunnen er geen producten gemaakt worden en kan er geen onderhoud worden uitgevoerd. Er zijn bedrijven die zich alleen maar bezighouden met de verkoop van nieuw materiaal, terwijl anderen gespecialiseerd zijn in de handel in gebruikte machines en apparatuur. Voorbeelden van producten waarin deze bedrijven handelen zijn: staf-, koker- plaat, profiel- en buismateriaal (bewerkt en onbewerkt), ijzerwaren en gereedschappen, bevestigingsmateriaal, las- en draadfittingen, koppelingen, kogellagers, V-snaren, afdichtingen, kabels en slangen, hydraulische en pneumatische componenten, lieren, ankers, kettingen, hijs- en hefmiddelen, batterijen, veiligheidsartikelen maar ook complete machines, machinestraten, apparatuur en installaties. Zij hebben gezamenlijk c.a. 13000 werknemers in dienst en zetten jaarlijks voor miljarden om. Handel en service kenmerkt zich door een grote mate van marktkennis en handelsgeest. Belangrijke aandachtsgebieden binnen deze sector zijn het optimaliseren van de voorraad, het logistieke proces en het (bij)scholen van medewerkers ten aanzien van verkoop en techniek.

 

MKB Metaal 

 

Een korte film over één van de innovatiefste sectoren van Nederland, het MKB Metaal. Dagelijks zijn duizenden mensen in de metaalsector aan het werk om ons leven aangenamer, duurzamer en efficiënter te maken. We hebben het vaak niet in de gaten, maar bijna alles wat we dagelijks gebruiken is aangeraakt door de metaal. Deze promotiefilm is gemaakt om u kennis te laten maken met deze fascinerende sector en om alle mensen die werken in het mkb metaal in het zonnetje te zetten.?