SEPA / IBAN / BIC

 

Wat is SEPA?

 

SEPA is het initiatief van de Europese Unie en gezamenlijke Europese banken tot harmonisatie van het euro betalingsverkeer binnen Europa.

 

Het gaat hierbij in eerste instantie om giraal betalingsverkeer en betalingen met betaalkaarten en credit cards, en om de interbancaire betaalsystemen die deze betalingen mogelijk maken. Maar op termijn blijft het daar niet bij: de eerste stappen naar harmonisatie van mobiel betalen (betalen met je mobiele telefoon) zijn inmiddels gezet.

 

Giraal betalingsverkeer

 

Voor het girale betalingsverkeer brengt SEPA twee nieuwe betaalmiddelen met zich mee:

• de Europese Overschrijving

• de Europese Incasso

 

Beide betaalmiddelen zijn bruikbaar voor binnenlandse betalingen en (euro-)betalingen naar andere landen binnen het SEPA gebied (de EU lidstaten aangevuld met IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland).

 

Wat is IBAN en BIC?

 

Tegenwoordig wordt er voor al het betalingsverkeer gebruik gemaakt worden van een internationaal bankrekeningnummer (het IBAN) en -eventueel- van een bank identificatie code (de BIC).

 

Onze vraag

 

Wij zouden graag ter controle en optimalisatie van ons administratie systeem uw contactgegevens, KVK nummer, IBAN nummer en BIC code willen weten zodat wij dit in ons systeem kunnen verwerken. Uw kunt deze gegevens o.a. aan ons verstrekken d.m.v. ons contactformulier of via een mail naar finance@hollimex.nl

 

Wij danken u alvast voor uw medewerking.

 

Lees verder .....